Dostava

Način in strošek dostave in obdelave naročila

Za spletna naročila nad 50 € je dostava brezplačna. Za nas pakete dostavlja Pošta Slovenije, ki večino paketov dostavi že naslednji delovni dan (če je artikel na zalogi v našem centralnem skladišču) po obvestilu o odpremi. Če vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, lahko paket prevzamete na vaši najbližji pošti.

Paket gre od nas še isti dan

Artikli, naročeni na flat.si, gredo na pot v najkrajšem možnem času. Našemu logističnemu centru v Ljubljani posvečamo posebno pozornost, saj sta hitrost in udobnost dostave za nas ključnega pomena. Če so artikli na zalogi v našem centralnem skladišču, gredo na pot običajno še isti dan.
Artikle lahko prevzamete tudi osebno v naši poslovalnici v Ljubljani – Trgovina Flat (Miklošičeva cesta 18).

Strošek dostave

Strošek pošiljanja je odvisen od teže samih nakupljenih produktov in sicer:
€2,99 za pošiljke s težo do 2kg
€3,99 za pošiljke s težo od 2kg do 5kg
€4,99 za pošiljke s težo od 5kg do 10kg

Pošta v primeru plačila po povzetju zaračuna strošek nakazila v znesku 1,05 € v skladu s svojim cenikom.

Pri nakupih večjih izdelkov, npr. pohištva se poštnina izračuna na osnovi povpraševanja.

Pri nakupih nad vrednostjo 50 € je poštnina brezplačna.

Strošek pošiljanja se obračuna za vsak nakup posebej. Če je pošiljka sestavljena iz večih delnih dobav, je strošek enkraten in sicer takšen, kot je bil izračunan ob nakupu.

Dostava kamorkoli

Naš partner pakete dostavlja na naslov, vnešen ob oddaji naročila. V svoj profil lahko dodate poljubno število različnih naslovov za dostavo, med katerimi ob oddaji naročila izberete ustreznega.
Ker dostavna služba artikle dostavlja znotraj delovnega časa Pošte Slovenije (in obhodnega časa poštarja določenega območja), se lahko odločite tudi za dostavo na katerokoli drugo ime ali naslov. Na primer v službo. Če ste ob nakupu za način plačila izbrali gotovinsko plačilo ob dostavi, vas prosimo, da poskrbite, da bo imel prejemnik pošiljke pri sebi dovolj gotovine. Če je izbrana dostava na službeni naslov, bo dostavljalec izročil paket pooblaščeni osebi za prevzem pošiljk v podjetju.
Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu (podjetje, pisarna, bolnišnica, študentski ali dijaški dom itd.), bo dostavljalec pustil sporočilo, na katerem bodo navodila za nadaljnje ukrepanje. Ponavadi zadošča obisk najbližje pošte.
Če se odločite za gotovinsko plačilo ob prevzemu in vam dostavljalec Pošte Slovenije želi dodatno zaračunati provizijo na posebno položnico, ki je priložena pošiljki, je niste dolžni plačati. Če dostavljalec vztraja pri proviziji, naj ponovno preveri položnico, saj je vplačnina plačana po pogodbi. Znesek za odkupnino je enak znesku za plačilo, ki smo ga posredovali mi. Dostavljalec vam mora izročiti račun, ki se nahaja nad posebno položnico.